gorgeouslicious

Wednesday, 26 December 2012

kenapa perlu?

hari ni gua hupdet belog kat kampung. ecece. maju dak? rumah nenda gua ada wifi.  hebat dak? haha. hari gua saje nak persoalkan beberapa soalan yang tak penting sangat. tak masuk exam pon. apatah lagi masuk realiti show.

kenapa perlu kita bising bising bila ada perempuan yang mekap tebal? dahla bising, siap kutuk kutuk lagi. kenapa perlu? berdosa ke dia macam tu? mana tahu, dia mekap semata untuk tingkatkan keyakinan diri dia ke.. sapa kita nak judge?lagi2 kalau yang suka mekap tu berhijab. ya Allah, tahap kutukan tu makin melampau2 jadinya. gua pon tak faham kenapa macam tu. kenapa msti ada manusia2 yang suka kutuk2 bila nampak perempuan mekap tebal. korang dengki eh sebab korang tak reti nak tonyoh lipstik merah mak korang kat bibir korang? sebab korang tak pandai nak tenyehkan eye shadow nenek korang kat mata korang? sudah sudah la dengan perangai dengki macamtu. tak bawa kemana. btw guys, makeup is not for fugly. no one is ugly. apatah lagi fugly. semua cantik oke!

itu satu hal. lagi satu, kenapa perlu kita nak bising2 bila ada orang yang dress up nya lagi up dari kita. kenapa perlu? dia dress up bukan pakai duit korang pon. selagi dress upnya menutup aurat dan tak melampau, takde bnda yang kita perlu kecohkan. mungkin dia selesa dengan pakaiannya. biarkan je dia. kalau rasa dengki, sila tanya dimana dia beli baju itu. jangan mengumpat belakang. not good oke kanak2.. tapi lumrah manusia, takboleh tengok insan lain lebih dari kita. gua admit gua pon penah rasa macam tu. tapi gua diamkan aje. kenapa nak kecoh kan? 

dan kenapa perlu kita bising bila ada orang share2 or tweet2 bnda islamik kat fesbuk ngan twitter? bagus apa mcam tu? atleast mereka2 cuba memberi peringatan. tapi kita ni tak, bila ada org macam tu, mula lah cop orang tu bajet alim la.. bajet ustaz/ustazah laa. eh eh. lu orang tahu mana yang diorang tu bajet? ada dalam list bajet 2013 abang jib ke? geram pulak kita rasa! ish, not good laa cenggitu.  tak nampak pon point kenapa kita perlu bising2. nak bash2 diorang semua. nampak bodoh ada laa. =_=

 aaaa. rasa dah tak mahu mengarut dah. setakat ni je lah. sekarang gua dah fall in love dengan red lipstick. ohooii. adios amigos :)

5 flying kiss:

Timah Derina said...

Manusia memang selalu macam tu. Selalu takpuas hati. Itu salah ini salah. Haihhhh.

noorniey Azman said...

@Timah Derina
haha. tulaa. selalu aje ada bnda nak dikomenkan. ala2 pengkritik gitu taw.

Puteri Hanisah said...

betul tu..law wt bnde baik pon salah...law buat bnde jht lg lah slh...
suke cari salah org kan2?

rafie zawawi said...

masuk telinga kanan keluar telinga kiri jer noni..

noorniey Azman said...

@Puteri Hanisah
haha. biasa ah. manusia. tulis ni berdasarkan pengalaman dan pemerhatian. haha.

@rafie zawawi
xmasuk mana2 telinga pon.

 

Template by Suck My Lolly - Background Image by TotallySevere.com