gorgeouslicious

Monday, 17 December 2012

panggil kak dikira hormat?

hai hai peeps! rajinkan aku hupdet belog neh? haha. biasalaaa. takde keje! neh saje je nak story bnda remeh yg tak prlu pecah otak pon nak fikir. aku neh dikira dalam kelas aku tu boleh dikategorikan akak akak la jugak. tapi xde lah akak sangat.beza setahun cenggitu aje. aku sembilan belas. pstu ada classmate aku lapan belas. haha. see the different? tak banyak pon kan.


but, budak2 ni depa semua neh gedik sikit.bila tahu aku umo 19 kalut2 nak panggil aku akak. "KAK NONI" ohmaaaaii! meremang i dengar nyah. bila aku cakap tak payah panggil kak,diorang neh degil jugak.nak jugak panggil kak. bila aku offer kaki aku baru diorang stop panggil aku camtu. haiiilooo kiddos! bila aku tny knpa nak pggil akak,diorang cakap sbgai menzahirkan rasa hormat depa semua. ototooooo. omeyy nya budak2! but, bear this in ur mind. even kau panggil orang tu akak or abang or pakcik tak semestinya kau hormat depa semua tu kan? ada je kau bnci tapi kau pggil jugak akak. kenapa? sebab terbiasa. kemon la girls! chill babe! dah tu, membe2 kau yg kau tak panggil akak tu maknanya kau tak hormat depa lah? haa! itu pointnya. gelaran segala tu tak menggambarkan rasa hormat kita.

like super duper serious, aku tak suka orang panggil aku kak. except for my family.tak boleh kalo adik aku tak panggil aku kak noni. nanti bonda mengamuk. haha! see? kadang2 adik2 aku bukan hormat sangat pon aku ni, but diorang dah dilatih. so panggil la cenggitu.kat sekolah dulu aku slalu warned junior aku.just call me by my name. bila letak title kak kat depan ni,its like there is a gap between me and you. kekok oke. nak buat lawak bodoh pon rasa payah.  even akak aku pon aku panggil dia angah je. tak panggil pon kakngah. haa.tapi tu tak bermakna aku tak hormat dia kan? betul dak? aku tabik spring weh dekat angah aku. haha! *angah sila perasan* ...

oke.. dah takde bnda dah rasanya aku nak bebel. so, kiddos. panggil aku noni sudah. no need akak2. geli. hehe. adios amigos !

3 flying kiss:

angoh mung said...

pui...cipot tu jah psal dri ku ini....xdan nk prase eh..bunga2 ado la

noorniey Azman said...

hoii angaoh ku ! xsoh duk koya laa. haha

Nik Ainaa said...

hai, datang singgah dari segmen yang sama. :)

http://inameowmew.blogspot.com/2012/12/segmen-up-follower-bulan-disember.html

 

Template by Suck My Lolly - Background Image by TotallySevere.com