gorgeouslicious

Saturday, 22 December 2012

spoiled

morning peeps! now im updating this entry at my home! rumah manis rumah gitu taw.. hee ~ pergh. petak bontot baq hang! tu baru naik bas dari kedah nak balik kelantan. dah petak bontot ni haa. gua xleh bayang laa acano nani mengharungi harinya. pergh~~ kedah nak balik johor kot. more than 10 hours oke. gua rasa bontot sampai dah takde rupa dah.

tapi semalam mood happy nak balik agak spoiled oke. just imagined. gua and da gang yang semuanya eksaited nak balik kelantan pegi stesen bas kul 9 pagi lagi. yelah, sebab dalam tiket tulis bas kami akn sampai kul 10.15 pagi. decided la nak datang awal sikit.dpt breakfast kat sana.lagipon bas kan tak tunggu kita. kita je yang kena tunggu bas. dahla kat stesen tu kerusi untuk menunggu tu limited. kami berdiri je lah selama sejam lebih tu. tik tik tik. jam berdetik. tgk jam hah! lagi 15 minit bas sampai. eksaited eksaited eksaited! oke. sediakan semua barang2. pasang kuda2.bas akan sampai bila2 masa je dari sekarang.tapi, tunggu punya tunggu.eh tak sampai lagi bas ni. tengok jam pukul 11.lambat sejam je kot. jap agi mesti sampai. yeaah! positif gua poositif.

tunggu lagi. berdiri. dari cuaca redup dah jadi bahang. tunggu. tengok almost 12. eh. mana bas tak sampai lagi ni. ke kami semua kena tipu. takde bas sebenarnya. semua dah mula gelabah ayam. disebabkan noni rasa noni yang paling matured. *ehem* gua pon pegi la tanya akak yang jaga kat kaunter tiket.  " akak, bas kami ada tak?"
akak tu jawab ade jek. muka dia time jawab tu rilek je. siap menguap2 lagi. bleerrgghhh. buruk bebeno. eiii. geram pulok kita nengoknya. akak tu cakap around 12.30 sampai lah. maknanya setengah jam dari sekarang. kaki dah mula lenguh dah. rasa nak tercabut dah kaki ni. harap sangat time tu dapat jelmakan kerusi or ape2 untuk duduk. pity me.dah la first time naik bas jauh2.pastu dalam poket seluar hanya ada sehinggit tujuh posen je! boleh bayang tak betapa sayunya time tu? nasib baik fikir nak balik je. membe gua sorang lagi tu kaya sikit dari gua, dia ada la tiga hengget.

stop cerita sedih tu, tunggu lagi. eh, dah lepas setengah jam. mana bas ni?? hoi! kenapa tak sampai lagi? time tu perasaan nak buat rusuhan pon ada. kang kena darurat sekali lagi kang sungai petani ni. eiiii. aura2 negatif dah membuak buak dah. nasib baik time2 nak melimpah ruah tu bas sampai.time tu jarum pendek tunjuk pukul 1. korang boleh kira tak berapa jam bas tu lambat? dahla sampai lambat. berhenti jauh pulak tu. gua dengan beg roda nya tarik laa bas tu. ala2 pramugari pon ada time tu. dahla bas double decker. dont know la kenapa nak jugak buat bas dua tingkat. eh bahaya oke..bas dua tingkat nak lalu jalan yang bengkang bengkok tepi cerun lagi. eeiiii.gua rasa gua mempertaruhkan nyawa je time naik bas tu. ya allah takutnyaaa! tapi dalam takut2 tido jugak all the way nak balik tu. hehe ~takut dan mengantuk dua benda yang berbeza. hewhew~

muka ala2 innocent nak balik !


dekat stesen bas tu. kat sini la gua and gang berdiri selama hampir tiga jam

gaya kecewa

sayu gitu.

oke. habis cerita sedih gua. now gua sedang berjimba kat rumah makan durian. hewhew. syurga !

3 flying kiss:

Timah Derina said...

Haha. Bas memang cenggitu. Sampai lambat beno, dah tu atas jalan laju kemaen. Haih -,- Tu lah kau, elok dulu naik kapal terbang nak juga berhenti. Haih Noni Noni :)

ngoh mung said...

amoi...jgn d kutuk Sgai Petani tu....panas tlinga..hahahaha..tp stesen bus dia meme sdh pon..tmpat lain mju doh

rafie zawawi said...

hahax lawak doew..

 

Template by Suck My Lolly - Background Image by TotallySevere.com