gorgeouslicious

Sunday, 23 December 2012

tak salah nak kahwin awal.tapi.....

hai peeps! sihat hari ni? bosan laahhh kat rumah aje cuti ni. nak keluar takleh.hujan jooo manjang. ohmaai! nak berjimba2 pon xsyok.  pity me kan? hari ni saje nak upkan topik kahwin awal. early marriage kalo orang puteh cakap. haaa. kenapa noni nak upkan? sebab tadi umi yang duk sebut2. hee. saje lettew umi nak bagi hint. eh ~


umi cakap ada anak makcik kat rumah ni nak kahwin dah lusa. and that girl baru umur 18 tahun. her husband to be noni tak sure pulak umur berapa. umi cakap yang makcik tu nak pinjam baju melayu putih abang noni untuk her son in law to be. oohhhmaaii. nak pinjam? errr. tapi sokay lah. mungkin ada masalah kat mana2.tapi yang noni pelik kenapa tergesa2 nak kahwin? and one more thing noni kesian kat makcik tu. semua anak dia kahwin dia yang tanggung. dia yang spons. dan semua nya kahwin secara tergesa2. ape? ingat mak dia tu cop duit ke?yang perempuan mungkin boleh consider, but both of her sons pon dia yang tanggung. hey bro. acano kau nak tanggung isteri kau kalau nak kahwin pon mak kau yang tanggung. kalo kau tu anak orang kaya takpe. ni mak kau dahla tak keje. please, have some humanity. kesian weh kat mak kau. sepatutnya kau bagi duit kat mak kau.ni kau pulak yang nak habiskan duit mak kau. ergghhh !


one more thing, memang laa kan sabaik2 mahar ialah mahar yang rendah harganya.tapi macam mana kalau takde mahar langsung?? eh, tak pelik ke? atleast kalau ada hantaran, boleh jugak bekap balik duit yang mak kita dah belanjakan tu. ni takde langsung. eehhhhh.serious kalau aku jadi budak pompuan tu mmg aku tak kan kahwin dengan that guy. nampak sangat tak serious. dunia sekarang semua perlukan duit dik. dahla that guy tak bagi hantaran kat kau, dia siap nak suh  mak kau tolong bekap dia lagi. ya Allah. orang macam ni kau nak buat jadi suami? kita perempuan jangan terlampau berfikiran cetek. memang la kahwin awal dapat cegah maksiat.tapi kalau setakat kahwin sebab nak suka2, believe me. tak kan tahan lama. tolonglah girls, have some pride. atleast biar ada harga.jangan free aje. ingat kahwin ni macam main pondok2 time kita kecik2 dulu?

noni terpaksa jadi emo macam ni sebab makcik tu membe umi noni. noni sedih tengok dia susah macamtu. anak2 dia semua nak susahkan dia. tolonglahh. untuk semua anak2 kat luar sana. cukup2lah susahkan mak ayah kita yang bela kita dari kecil. hormat diorang jaga diorang.and, tak salah kalau nak kahwin awal asalkan mampu dan betul2 bersedia. take note !

2 flying kiss:

Timah Derina said...

Haih kesian kat mak dia. Teruk betul -,-

noorniey Azman said...

@timah derina
mang pon. teruk gila ah. kesian weehh

 

Template by Suck My Lolly - Background Image by TotallySevere.com