gorgeouslicious

Tuesday, 29 January 2013

some tips for ya !

hai earth lingers skalian. dah lama jari gua tak menari atas keyboard ni. haish. rindu pula!hari saja nak konsi tips. yaa. nak share sikit. sebab smalam ada lessy partner gua mintak pendapat gua! trasa penting disitu. haha~ ape pendapat yang dia mintak? aaa. dia tanya how to take care of ur relationship. alah. bukan apa sangat pon. and gua tak tahu kenapa dia tanya gua. mungkin sebab gua nampak macam dah terover dose makan garam kot.  

  • give him time for himself 
ehem, ini benda yang slalu gua buat. bagi mamat tu masa untuk diri sendiri. guys ni sebenarnya spesis homo sapien yang sangat weird yet simple to understand. guys ni slalunya diorang tak reti nak berselindung.if diorang cakap diorang taknak diganggu, so jangan ganggu. mungkin ada something yang serabaikan hari dia.come on ladies, ur boyfie is not ur toys. u cant expect them to stick with you 24/7  laa. sometimes dia pon nak jugak masa kluar hangout dengan member2 dia. same goes to us la kan?  btw, baru boyfie kot, bukan hubby pon nak kongkong2. kongkong2 nanti jadi kingkong baru taw!

  • tak payah nak merajuk sangat naa !
haaaa. ni satu masalah for ladies. depa semua ni termasuk gua muka ja cute. hati kapas. isshhh. tersalah cakap sikit merajuk. lambat reply sikit tarik muncung. terlupa birthday berair hidung. hadoooii. sikit2 merajuk. entah kenapa suka sangat merajuk. bukan tak boleh merajuk but bia kena pada masa dan tempatnya. kalau mamat tu demam then tak boleh nak jumpa pon u olls nak merajuk itu dah kes mohon bagi kaki ajoo.sila faham kondisi dulu baru boleh nak merajuk.yelah, diorang bukan faham sangat pon kita ni. even kita perempuan sendiri tak faham what we really want. why should we expect them to understand us?kalau pakwe jenis yang tak suka nak pujuk2 tu, tak payah nak tarik rajuk tu panjang2. takde faedahnya. kalau kena tinggal, kita jugak yang feruz menonggeng empat tahun. sila fikir baik dan buruknya disitu.

  • observe and aim 
haaa. dah gaya macam spy ajo tuuu. yup yup. to make sure your relay stay longer u must  be a spy. korang observe apa yang mamat tu suka. apa yang mamat tu tak suka. yang dia suka cuba amalkan. yang dia tak suka cuba elakkan. but, this does not mean that u have to be someone else. tapi sebelum nak observe boyfie kita, cuba kita faham dulu diri sendiri. jangan la pulak mentang2 pakwe kau minat liverpool kau pon dengan senang hatinya sokong liverpool. tapi bila tanya sapa kapten liverpool korang jawab apex che mat. haish. itu memang terang2 la kantoi. atleast do some research. haa. gitu.

  • give and take
every relay need this element. give and take. even dalam friendship pon harus ada give and take kan? trust him but keep some doubt for yourself. jangan jadi buta sebab sayang pulak. if mamat tu tak kisah kita nak kawan nak lelaki mana2.so must us bother when him be friend with some other girls? tapi biar ada limit laaa.slagi tahu batas takde apa lah. believe in him :)

tapi, kita manusia. hanya merangcang. sekuat mana pon kita jaga hubungan tu, if Allah tak bagi hubungan tu terjalin. takkan jalan jugak. paling asas, berdoa lah slalu. agar hubungan kita kekal sampai bila2. have faith in Allah. minta Allah jaga hati dia hanya untuk kita. gua rasa cara ni cara yang paling bernas untuk dipraktikkan :) selamat mencuba to all :)

us :)

2 flying kiss:

rafie zawawi said...

Tak dapat dinafikan kui3..
ceh jadi doktor cinta skang dye..

Noorniey Azman said...

@rafie zawawi
haha. accidentally laahhhh

 

Template by Suck My Lolly - Background Image by TotallySevere.com